Svjetska bronca za velemajstora Marka Filipovića

Svjetska bronca za velemajstora Marka Filipovića

Marko Filipović osvojio je brončanu medalju trećim mjestom na Svjetskom šahovsko rješavačkom prvenstvu u kolovozu u njemačkom Dresdenu, a time ispunio i treći velemajstorski bal i osvojio titulu velemajstora!

Marko je nedavno odselio u Osijek, pa su Udruga šahovskih problemista čiji je Marko predsjednik i Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo čiji je dopredsjednik, organizirale radni doček u Zagrebu, na “Branimircu” 2. rujna.

Uz zakusku i proslavu osvojene medalje i titule, odigran je i brzopotezni turnir u 7 kola. Pobijedio je slavljenik, velemajstor Marko Filipović s osvojenih 6 bodova. Drugo mjesto zauzeo je mladi šahist problemist Mihael Kovač s 5 bodova i boljim dodatnim kriterijima od majstorskog kandidata Damira Mravunca.

Poredak na turniru: 1. Marko Filipović 6, 2-3. Mihael Kovač i Damir Mravunac 5, 4-6. Damjan Horvat, Franjo Josip Marković i Dejan Glišić 4,5, 7-9. Ljubomir Branković, Miroslav Nagl i Božo Jurišić 4, 10-15. Boris Valjin, Duje Alfirević, Denis Jakupec, Marijan Pehnec, Nenad Banely i Mira Srebro 3, 16. Darijan Mišak 2,5 i 17. Predrag Šipka 1 bod. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni