Svim uhićenim Torcidašima određen jednomjesečni istražni zatvor

Svim uhićenim Torcidašima određen jednomjesečni istražni zatvor

Epilog subotnjeg nereda i sukoba s policijom

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda odredili su jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka koji su prijavljeni zbog subotnjeg izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu Desinec na autocesti A1, javlja HRT.

Svim pritvorenim pripadnicima Torcide određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, precizirano je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Policijska uprava zagrebačka oglasila se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima o neredima i sukobu policije s pripadnicima Torcide. U priopćenju koje su objavili na službenim stranicama navode da su zbog izazivanja nereda kazneno prijavljene 42 osobe.

Navode kako je u neredima 21. svibnja ozlijeđeno 20 policajaca i 14 navijača te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje.

Pokušaj blokade autoceste A1

Sumnja se da su prijavljeni 21. svibnja oko 21.30 sati, kao pripadnici skupine za koje je bila organizirana preprata policijskih službenika, sudjelovali u mnoštvu od oko 250 do 300 osoba koje su na autocesti A1 kod benzinske postaje u Donjem Desincu blokirale prometnicu u smjeru Karlovca. Ta je skupina tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda napale veći broj policijskih službenika, ugrožavale javni red i mir u većem obimu te prouzročile znatnu materijalnu štetu.

Utvrđena je sumnja da su osumnjičenici, nakon zaustavljanja prometa, trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i bacali različita aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, protupožarne aparate, kante za otpad i druge predmete na policijske službenike koji su opservirali benzinsku postaju i pratili kolonu vozila s navijačima.

»S ciljem uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i u cilju zaštite života svih osoba koje su se nalazile na tom prostoru, policijski službenici su upotrijebili sredstva prisile nakon čega je uspostavljeno povoljno stanje sigurnosti«, navodi se u priopćenju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje nastavlja. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni