Svi zaposlenici ZGH će ove godine dobiti pune božićnice

Svi zaposlenici ZGH će ove godine dobiti pune božićnice

(Sindikalisti ZGH su pred zgradom Gradske uprave u siječnju ove godine najavili podizanje tužbe zbog nepoštivanja odredbe kolektivnog ugovora) 

Svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga ove će godine dobiti božićnice sukladno kolektivnom ugovoru, najavio u utorak na aktualnom satu 17. sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić. On je to rekao nakon što ga je SDP-ov Matej Mišić upito hoće li se ponoviti prošla godina kada je gradonačelnik protivno kolektivnom ugovoru, naložio da se zaposlenicima ZGH isplati umanjeni iznos božićnica od 1250 kuna (umjesto 2884 kune), pravdajući to štednjom. No radnici su zbog toga putem sindikata podigli skupne sudske tužbe što je, kako je rekao Mišić, Gradu Zagrebu donijelo samo dodatne troškove.

»Zbog vašeg neodgovornog ponašanja nastala je šteta za Grad Zagreb i Zagrebački holding od oko dva milijuna kuna, jer nisu pravovremeno isplaćene božićnice za prošlu godinu«, rekao je Mišić i dodao kako je sve palo na teret građana Zagreba koji su to morali platiti.

Gradonačelnik Bandić pak tvrdi kako nije nastala nikakva šteta, niti će biti problema s kolektivnim ugovorom ove godine. »Razumijem radnike, ali u pregovorima treba imati užeta ‘nategnutog’ do pucanja, pa se onda popusti. To je psihologija filozofije pregovaranja«, izjavio je Bandić dodavši kako je sporazum koji su postigli preduvjet socijalnog mira, a socijalni mir preduvjet funkcioniranja grada.

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) prozvao je Bandića zbog »političke trgovine« kojom u Saboru kupuje svoju slobodu te ga pitao hoće li u proračunu za iduću godinu ugraditi stavku za političku trgovinu u kojoj će biti troškovi predviđeni troškovi zapošljavanja svih političara koji prelaze u njegovu stranku a da su zaposleni u Gradskoj upravi ili gradskim poduzećima.

Bandić mu je odgovorio da će, kako su stvari krenule u SDP-u, najmanje polovina njihovih zastupnika do kraja mandata preći u klub stranke Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti.

Renato Petek (Naprijed Hrvatska! Progresivni savez) ponovno je ukazao na po sigurnost opasne istrošene gume ZET-ovih autobusa ukazujući da je na 17 autobusa trebalo promijeniti 64 gume.

Gradonačelnik je ironično odvratio kako se radi o »recikliranoj priči«, odnosno predstavi koju je Petek već odigrao kada se fotografirao pokraj poderanih guma. Ustvrdio je kako on ne vidi da autobusi voza na podrapanim gumama. »Što se mene tiče to ste mogli slikati na deponiju guma ili u svojoj garaži. Kažete da strahujete za sigurnost putnika. Pa gdje su vam na slici ti putnici prestravljeni za svoju sigurnost? Vama bi i sam Hitchcock pozavidio na režiji. Eto, samo ste mi nabacili«, zaključio je gradonačelnik. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni