Svi zagrebački osnovci se vraćaju u školske klupe

Svi zagrebački osnovci se vraćaju u školske klupe

(Foto: zagreb.hr)

Olivera Majić je iznijela i detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa na današnji dan. Vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva odradili su 6700 terenskih očevida na području gradskih četvrti pogođenih potresom

Od 1. do 5. veljače 2021. za sve učenike osnovnih škola, kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola nastava će se izvoditi u školama (model A). Za ostale razrede srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu, izvjestio je danas Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

U glazbenim školama održavat će se prema modelu A samo individualna nastava instrumenta za učenike osnovnih škola te maturante. Od 8. do 12. veljače 2021. za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu A.

Također, donesen je i prijedlog mjera upućenih na usvajanje Nacionalnom stožeru, a među kojima i dodatne mjere za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika doc. Olivera Majić iznijela je i detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa na današnji dan. Vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva odradili su 6700 terenskih očevida na području gradskih četvrti pogođenih potresom. Verificirano je ukupno 6450 zapisnika, a inženjeri su na terenu odradili i obradili 23.730 radnih sati.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva istaknuo je da su do danas nadležne gradske službe postupale na 18.114 lokaciji te je prikupljeno 40.135 tona građevinskog otpada.

Također je dodao kako se sutra, 30. siječnja, očekuju veće prometne gužve u ulicama Petra Berislavića i Ulici baruna Trenka, a zbog pregleda i radova na objektima na tim lokacijama. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni