Svi u SC na „Pedalafest“

Svi u SC na „Pedalafest“

„Novi danski veleposlanik Poul Erik Dam Kristensen postat će počasni član Sindikata biciklista, kao što je to bio i donedavni veleposlanik Bo Erik Veber“, izjavio je Kirac, a veleposlanik će i osobno prisustvovati otvorenju

Danas, 5. lipnja, svečanim otvaranjem u 20 sati započinje 2. Pedalafest, biciklistički festival u organizaciji zagrebačke udruge Sindikat biciklista. Festival se održava u Studentskom centru u Savskoj, a tijekom tri dana održavanja kroz njega će prodefilirati mnogi gosti i stručnjaci iz europskih gradova i biciklističkih organizacija i inicijativa. Moći će se prisustvovati različitim panelima i diskusijama, ali i okušati u raznovrsnim radionicama. Također, u zabavnom dijelu bit će i bogat glazbeni program, obećavaju organizatori.

Festival započinje svečanim otvaranjem i najavom triju izložbi u organizaciji Humas of Zagreb, Nextbike sustava javnih bicikala i danskih Bicycle Inovation Lab pod pokroviteljstvom Danskog veleposlanstva. „Jako smo počašćeni što je danska izložba dio Pedalafesta i zahvalni smo Danskoj ambasadi na ovoj prilici te na suorganizaciji izložbe“, rekao je Mislav Kirac iz Sindikata biciklista. Naime, Danska ambasada još od 2012. godine podržava rad udruge Sindikat biciklista, prepoznavši potrebu za podizanjem kvalitete i svijesti o urbanom biciklizmu u gradu Zagrebu. „Novi danski veleposlanik Poul Erik Dam Kristensen postat će počasni član Sindikata biciklista, kao što je to bio i donedavni veleposlanik Bo Erik Veber“, izjavio je Kirac, a veleposlanik će i osobno prisustvovati otvorenju.

Prva večer festivala završit će koncertom bendova Penguin radio i DemeNtronomes, a nakon toga bicikliste će zabavljati DJ-i Funk Guru i Oli Dobolli. Iz Sindikata biciklista pozivaju sve građane da prisustvuju otvaranju, ali i da dođu na sva tri dana festivala jer, kako kažu, bit će zanimljivo, šareno, uzbudljivo i veselo! Ulaz na sva tri dana, na sva događanja, je besplatan, a program i raspored može se pronaći na web stranici festivala pedalafest.eu. (ZG)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni