Svi su pozvani na veliku proslavu Dana grada Zagreba

Svi su pozvani na veliku proslavu Dana grada Zagreba

I ove se godine povodom obilježavanja Dana grada Zagreba diljem grada održavaju razne kulturne manifestacije. Svi su građani pozvani da se pridruže u velikoj proslavi te da uživaju u ovom jedinstvenom danu.

ponedjeljak 30. svibnja

Besplatni koncert Zagrebu u čast, ispred HNk na Trgu maršala Tita u 20.30 sati.

Uz soliste nastupit će i orkestar te zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla. Prema riječima maestra Nikše Bareze HNK je za ovaj veličanstveni koncert izdvojio najbolje iz svog repertoara.

Tako će Zagrepčani i gosti metropole imat priliku uživati u nizu arija, dueta  i  izvedbi iz opere “Nikola Šubić Zrinjski” I. pl. Zajca’  te u odlomcima klasika “Figarov pir” W. A. Mozarta, “Evgenij Onjegin” P. I. Čajkovskog, ‘Trubaduro”, “Nabucco”, ‘Traviata” G. Verdija, “Carmen” G. Bizeta, “La Bohème” G. Puccinija.

U 13.00 sati otvara se 51. vrtna izložba Florart na Bundeku,

U 19:30, u foajeu Muzičke akademije otvorit će se izložba akademika Borisa Bućana pod nazivomGlazbenici”,

Povodom Dana grada Zagreba građani imaju priliku i besplatno posjetiti  sve muzeje kojima je Grad osnivač.

 

utorak 31. svibnja

Dan grada Zagreba, 31. svibnja, započinje besplatnom ZET-ovom vožnjom u turističkom autobusu. Prva je na rasporedu u 10 sati, a prethodno je potrebno preuzeti besplatne ulaznice u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Jelačića. Polazno stajalište autobusa je u Bakačevoj ulici, podno Kaptola,  a polasci autobusa koji vozi užim središtem grada su u 10, 12, 14 i 16 sati, dok će autobus koji  vodi sve do Buneka i Jaruna krenuti s istog mjesta u 12.00 i 15.00 sati.

10.00 ZET – otvorenje sezone turističkih panoramskih autobusa – besplatna vožnja za građane
10.30 Koncert Zagrebačkih solista u predvorju Gradske Skupštine
11.00 Svečana sjednica u povodu Dana Grada Zagreba i dodjela nagrada Grada Zagreba
(Nastup komornog zbora Ivan Filipović), Gradska skupština
12.30 Otvaranje izložbe Marine Selak „ Ljepota najjače sja”, Galerija Kristofora Stankovića Gradske Skupštine i nastup Zagrebačkog kvarteta
19.00 Sveta Misa, Katedrala
20.30 Procesija sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata

U 21 sat u parku Zrinjevac održat će se tango koncert Sexteto Milonguero, u sklopu festivala Cest is d’best. Koncert je besplatan, a orkestar iz Buenos Airesa zasvirat će najpoznatije note argentinskog tanga u srcu Zagreba.

Program u povodu proslave ove je godine organiziran na više od 20 lokacija, a slavlje završava na sam Dan Grada, 31. svibnja, procesijom  sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata.

Pronađite nešto za sebe i uživajte u proslavi Dana grada Zagreba!

(Zg-magazin)