Svetkovina Marijina uznesenja u Mariji Bistrici

Svetkovina Marijina uznesenja u Mariji Bistrici

Tijekom vikenda održavaju se VI. susret klapa i XVII. vozočašće konjskih zaprega

U četvrtak, 15. kolovoza u Mariji Bistrici slavi se svetkovina Marijina uznesenja. U predvečerje svetkovine, 14. kolovoza, u 20.30 sati na rasporedu je procesija sa svijećama na Kalvariji, a u 22 sata misa na otvorenom.

Na samu svetkovinu mise su u: 6 i 20 h – u bazilici, 7.30, 9 i 16 h – u kapeli sv. Petra, 11 i 18 h na otvorenom. U 8.30 h je na rasporedu križni put na Kalvariji, a u 14 h euharistijsko klanjanje u bazilici.

U subotu, 17. 8., u sklopu manifestacije „Ljeto u Mariji Bistrici“, na Trgu pape Ivana Pavla II. održat će se tradicionalni VI. susret klapa s početkom u 20.30 h. Nastupaju: klapa Puntape (Novi Vinodolski), klapa Senjkinje (Senj), klapa Ventula (Split), ŽVS Kušlec (Konjščina), pučki pivači Donji Kaštili (Donja Kaštela), klapa Kolapjani (Sisak) i klapa Bistrica (Marija Bistrica).

U nedjelju, 18. 8., na rasporedu je XVII. vozočašće konjskih zaprega. Kolona kreće od željezničkog kolodvora u Zlatar Bistrici, prolazi pokraj bistričkog glavnog trga i stiže u 10 sati podno bistričke Kalvarije, nakon čega slijedi njihov blagoslov i misa na otvorenom u 11 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni