Svečanost glazbe: Koncert, druženje i razmjena knjiga u Švarcovoj

Svečanost glazbe: Koncert, druženje i razmjena knjiga u Švarcovoj

Uz razmjenu knjiga, uoči koncerta, organiziran je i program u kojem sudjeluje hip-hop skupina CKIM-a

Centar za kulturu Maksimir ove se godine pridružuje obilježavanju manifestacije Svečanost glazbe – Fête de la Musique. Na besplatnom koncertu koji je organiziran u subotu, 20. lipnja s početkom u 20:30 sati, u parku u Švarcovoj ulici nastupiti će SO–DO orkestar (El Sistema), zbor Čarobna frula, solist Ricardo Luque, kvartet kontrabasa te gosti iznenađenja.

Proslava Svečanosti glazbe – Fete de la musique, s prvim danom kalendarskog ljeta, na ljetni solsticij, krenula je 80-ih godina prošlog stoljeća iz Francuske. Potpuno drugačiji od ostalih glazbenih festivala, Fete de la Musique je prije svega popularna besplatna svečanost, otvorena svim sudionicima koji žele sudjelovati – amaterskim ili profesionalnim glazbenicima.

Istoga dana organiziran je i bogat poslije podnevni program pa će tako CKIM postati prvi kvartovski punkt za besplatnu razmjenu knjiga koje će se u prostorijama Centra moći razmjenjivati od 20. lipnja kada će biti organizirana i prva kvartovska razmjena knjiga na otvorenom. Knjige će se moći razmjenjivati od 17 sati pa iz CKIM pozivaju sve naše sugrađane da „oslobode“ knjige s polica i opskrbe se s novima na kvartovskoj razmjeni. »Izvucite stare knjige iz podruma i tavana, donesite ih na razmjenu, i nabavite nove naslove. Opskrbite se literaturom za dugo toplo ljeto i provedite ugodno poslije podne u druženju sa svojim susjedima«, poručuju.

Uz razmjenu knjiga, uoči koncerta, organiziran je i program u kojem sudjeluje hip-hop skupina CKIM-a, a svoj će rad predstaviti i izviđačka grupa Tornado te udruga Susjed susjedu pomaže.

Razmjena knjiga organizirana je uz pomoć udruga trenutak.39, Hrvatska permakultura i Maksimirska tranzicijska inicijativa.

U slučaju kiše program će se održati u dvorani Centra. Ulaz slobodan.  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni