Svečanom sjednicom obilježeno 57 godina Fakulteta političkih znanosti

Svečanom sjednicom obilježeno 57 godina Fakulteta političkih znanosti

Na Fakultetu političkih znanosti u Lepušićevoj 6 danas je održana svečana sjednica u povodu 57. obljetnice Fakulteta. Na studiju političkih znanosti nastava je organizirana u dva preddiplomska i dva diplomska studija politologije i novinarstva te dva doktorska i devet poslijediplomskih specijalističkih studija.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras istaknuo je važnost Fakulteta kao ustanove koja djeluje u nekoliko znanstvenih smjerova, s posebnim naglaskom na stvaranje odgovornih i profesionalnih novinara.

»Gledajući iz perspektive Sveučilišta u Zagrebu koje je obilježilo 350. godišnjicu postojanja, mi smo jedna mlada, ali prilično ozbiljna institucija i smatram da ne zaostajemo niti za jednom sastavnicom zagrebačkog sveučilišta«, istaknuo je dekan Fakulteta prof. dr. Zoran Kurelić.

Svečanoj sjednici nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je profesorima i studentima čestitao 57. obljetnicu Fakulteta te istaknuo da je ponosan što je bio student upravo na Fakultetu političkih znanosti koji pruža širok spektar znanja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni