Svečano otvorenje obnovljenog Zoološkog vrta

Svečano otvorenje obnovljenog Zoološkog vrta

Od prigodnih događaja treba istaknuti nastup violončelistice Ane Rucner, koja će ispred Labuđeg otoka izvesti Odu radosti, a nešto kasnije bit će pušteni i (biorazgradivi) baloni Divljeg srca grada

Od ove nedjelje, 16. listopada svečano će biti otvorena vrata obnovljenog Zoološkog vrta. Posjetitelji će nove i obnovljene sadržaje moći razgledati od 9 do 17 sati, a za njih je na nekoliko mjesta pripremljen i prigodan eduktivno – zabavni program. Za ulazak Vrt moći će se koristiti samo samo glavni ulaz – odnosno onaj izgrađen na mjestu starog kraj Prvoga maksimirskog jezera.

U Zoološkom vrtu je 30. rujnam, nakon dvije godine radova, službeno završio projekt Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza u sklopu kojeg su u Vrtu izgrađeni volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom. Obnovljen je glavni ulaz u Vrt, izgrađena je nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište. Obnovljeni su također – Lavlji most i kip Napuljskog ribara. Izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i uređenjem tog otoka Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

Od prigodnih događaja treba istaknuti nastup violončelistice Ane Rucner, koja će u 13.45 sati ispred Labuđeg otoka izvesti Odu radosti, a nešto kasnije bit će pušteni i (biorazgradivi) baloni Divljeg srca grada čime će biti označen početak novog razdoblja Zoološkog vrta grada Zagreba.

Od nedjelje se cijene ulaznica vraćaju se na iznose prije početka projekta Modernizacija. Cijena za odrasle će biti 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu od 7 do 14 godina i studente. Više informacija o cijenama ostalih ulaznica mogu se saznati na ovoj poveznici. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni