Svečano otvorena Kavana Kavkaz

Svečano otvorena Kavana Kavkaz

Na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu u utorak navečer svečano je otvorena obnovljena kavana Kavkaz. Kavanu su simbolično, povlačenjem replike kazališnog zastora Vlahe Bukovca ispred ulaza, otvorili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i vlasnik Tomislav Rajić.

Kavana Kavkaz poznato je okupljalište intelektualaca, umjetnika i boema, koja je u 120 godina povijesti promijenila više stilova.

Preuređenje je trajalo gotovo dvije godine, a na oko 500 kvadrata smještena je kavana i restoran te vinski bar, a u podrumskoj galeriji će se održavati izložbe povezane s kazalištem.

Na ponovnom otvorenu kultnog zagrebačkog okupljališta bile su mnogobrojne poznate osobe iz javnog života, među njima rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, ruski veleposlanik Anvar Azimov, voditeljica HRT-a Daniela Trbović, glumice Bojana Gregorić Vejzović i Helena Minić Matanić, šefica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld, dugogodišnji prvi čovjek satiričkog kazališta Kerempuh Duško Ljuština i brojni drugi.

(zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t