Svečano otvoren Dentex – međunarodni sajam dentalne medicine

Svečano otvoren Dentex – međunarodni sajam dentalne medicine

(Foto: ZV)

Na Zagrebačkom velesajmu danas je svečano otvoren Dentex, međunarodni sajam dentalne medicine.

Sajam je otvorio ministar zdravstva, izaslanik predsjednika Vlade Vili Beroš, koji je istaknuo kako je riječ o gospodarskom događaju od velike važnosti.

»Svjedočiti prisustvu 250 izlagača iz 31 zemlje je doista gospodarski izazov. Međutim, mene kao ministra zdravstva veseli više što ste pažnju posvetili stručno edukativnim djelatnostima. Veseli me što će biti prikazane i operacije u realnom vremenu, a isto tako na sajmu se obrađuju i moderne, aktualne teme. Tema ovogodišnje Kongresa je digitalna tehnologija i implementacija novih informatičkih tehnologija u naš svakodnevni rad što je u dentalnoj, ali i u medicini općenito ključni izazov u ovom trenutku«, izjavio je Beroš.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša kazala je kako je Dentex brend koji je stvaran kroz 12 godina i prepoznat među tisućama dentalnih stručnjaka.

U izlagačkom segmentu na ovom se sajmu predstavlja cjelokupni asortiman aparata, instrumenata, opreme i materijala za dentalne ordinacije i laboratorije, pojasnila je Suša. Dodala je kako posebno veseli znatan porast kompanija koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi.

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, primarijus Hrvoje Pezo najavio je kako će se na sajmu moći vidjeti nove tehnologije, novi materijale, ali i nova znanja.

»No sve to ništa ne znači bez čovjeka. Nama je bio cilj da pokažemo čovjeka u sjedištu tog znanja. Za sve vas ovdje imamo jedan jedinstveni projekt Ordinacije uživo gdje ćemo prenositi operacije uživo i prikazivati kako i na koji način se nove tehnologije mogu primijeniti i gdje ćemo prikazivati što znači biti dobar liječnik«, rekao je Pezo.

Sajam Dentex otvoren je do sutra, 11. lipnja. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni