Svečano dodijeljene stipendije “Za žene u znanosti”

Svečano dodijeljene stipendije “Za žene u znanosti”

Stipendije Hrvatskoga povjerenstvo za UNESCO i L’Oreal ADRIA “Za žene u znanosti”, kojima se promoviraju žene u svijetu znanosti, uručene su u srijedu, 27. travnja Matei Dumbović s Geodetskoga fakulteta u Zagrebu, Dunji Margeta s Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije, Mariji Marguš s Instituta Ruđer Bošković i Andreji Vukasović s Medicinskoga fakulteta, a dobitnicama je čestitala je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Stipendije je dobitnicama uručio predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić.

Dobitnice stipendija trebale bi biti putokaz svim ženama kako krenuti odvažnim putem, poručila je hrvatska predsjednica dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio uvjerenost da će ovogodišnje stipendistice nastaviti putem svojih prethodnica koje su kao znanstvenice promovirale hrvatsku znanosti i kulturu u svijetu.

Program u Hrvatskoj već desetu godinu zaredom provode Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oreal ADRIA, a s ciljem promoviranja žena u svijetu znanosti – nagrađujući i potičući znanstvenice na provedbu daljnjih istraživanja i znanstvenog usavršavanja u svrhu napretka i promocije hrvatske znanosti u svijetu.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni