Svečani doček za Istoka Rodeša, svjetskog juniorskog prvaka u slalomu

Svečani doček za Istoka Rodeša, svjetskog juniorskog prvaka u slalomu

U Sportskoj dvorani u Graberju u Varaždinu u ponedjeljak, 7. ožujka bit će održan doček nazvan Čestitka svjetskom prvaku na kojem će građani moći pozdraviti i čestitati svom sugrađaninu Istoku Rodešu na osvojenoj tituli svjetskog juniorskog prvaka u slalomu, kao i na bronci u alpskoj kombinaciji.

Naime, Istok Rodeš osvojio je u subotu titulu svjetskog prvaka na Svjetskom juniorskom prvenstvu u skijanju održanom u Sočiju (Rusija). Rodeš je postao svjetski juniorski prvak u slalomu, dok je Elias Kolega osvojio brončanu medalju. Naša Andrea Komšić završila je pak na visokom 11. mjestu.

Do pobjede na utrci Istok, koji je vodio i nakon prve vožnje, stigao je u vremenu 1:36.84. Drugo mjesto pripalo je na kraju Frederiku Norysu (Njemačka) uz 65 stotinki zaostatka. Dok je Elias Kolega drugo mjesto iz prve vožnje pretvorio u broncu uz 85 stotinki zaostatka.

Istok Rodeš kao svjetski juniorski prvak u slalomu putovat će i na završnicu Svjetskog skijaškog kupa u St. Moritz i nastupiti na utrci slaloma.

Komšić je na ženskom je slalomu bila 11. već nakon prve vožnje. Utrku je na kraju i završila na tom vrlo dobrom mjestu uz 5,30 sekundi zaostatka za novom svjetskom juniorskom prvakinjom Elisabeth Willibald (Njemačka).

U Varaždinu se očekuje veseo doček uz glazbu i slavljeničku tortu, dok bi se u ime svih građana Rodešu trebao obratiti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

U povodu izvrsnih rezultata Istoka Rodeša i Eliasa Kolege na Svjetskom skijaškom juniorskom prvenstvu u Sočiju, svojim se čestitkama upućenim mladim reprezentativcima, hrvatskom skijaškom savezu, trenerima i vodstvu pridružio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

»Neizmjerno ste nas razveseli i učinili ponosnima vašim sjajnim uspjehom na svjetskom juniorskom prvenstvu, što je rezultat vašega talenta, zalaganja i skijaške kvalitete. Pokazali ste nam kako ne moramo strahovati za budućnost hrvatskog skijanja, da ste spremni za njegove najviše dosege i da ćete uskoro stati uz bok našem Ivici Kosteliću, Natku Zrnčiću Dimu i ostalima«, navodi se u čestitki Milana Bandića. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni