Sve smo neljubazniji u prometu

Sve smo neljubazniji u prometu

U povodu Dana Grada Zagreba, u sreijdu 31. svibnja dvadeset i prvu godinu za redom održana je preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“. Organizirali su je Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke, Turistička zajednica Grada Zagreba, AK Siget i Škola za cestovni promet.

Učenici Škole za cestovni promet na 20 pješačkih prijelaza u centru Zagreba evidentirali su poštuju li vozači prednost pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Od ukupno 13.681 evidentiranog vozača 58,81posto (8.046 vozač) propustilo je pješake, što je u odnosu na akciju iz 2016. godine (66,43 posto), smanjenje broja savjesnih vozača za 9,62 posto.

Vozači su najvišepropuštali pješake, odnosno postupali u skladu s važećim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, na sljedećim raskrižjima:

– 81,82 posto na Petrovoj kod Domjanićeve,

– 81,67 posto na Kneza Lj. Posavskog kod Fabkovićeve i

– 78,74 posto na Trgu žrtava fašizma kod Kneza Mislava,

a najmanje:

– 26,67 posto na Palmotićevoj kod Šenoine,

– 30,85 posto na Kneza Zvonimira kod Stančićeve i

– 37,20 posto na Ilici kod Mesničke.

Krajnji cilj akcije je u Zagrebu osjećati se sigurnije i ugodnije, dok rezultati više nego zorno dočaravaju trenutačno stanje prometne kulture na našim cestama.

Iz skupine savjesnih vozača prema registracijskim oznakama nasumice će biti izvučeno 10 vozača kojima će se u utorak 13. lipnja 2017. u 12 sati na prigodnoj svečanosti u prostoru AK Siget uručiti pismene pohvale te prigodne nagrade Turističke zajednice grada Zagreba i AK Siget. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni