Sve je po zakonu: 51 štand na Trgu za 10.500 kuna

Sve je po zakonu: 51 štand na Trgu za 10.500 kuna

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet jučer su reagirali na članak Bandić je tvrtki svojeg bivšeg vozača dao 51 kućicu na trgu za ukupno 10.500 kuna: Zaključak je potpisao sam gradonačelnik, koji je objavljen u Jutarnjem listu u utorak.

U tekstu se navod da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za potrebe manifestacije »Martin je u Zagrebu« za samo 10.500 kuna dodijelio 51 kućicu na Trgu bana Jelačića tvrtki Eko sajam j.d.o.o. Direktor tvrtke je Zdravko Krajina, koji je nekad radio kao gradonačelnikov vozač.

Jutarnji navodi kako ovo nije prvi put da je gradonačelnik nešto dodijelio tvrtki Eko sajam »jer im je svake od protekle tri godine dodijelilo 10.000 kuna bez PDV-a za sudjelovanje u zakupnini na spomenutoj manifestaciji.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić potvrdio je da je Ured 14. listopada 2019. zaprimio je zahtjev društva Eko sajam j.d.o.o. za postavu 50 (pedeset) kućica trgovačke namjene i 1 (jedne) ugostiteljske kućice za organiziranje edukativno-promotivne prodajne manifestacije „Martin je u Zagrebu“ na Trgu bana Josipa Jelačića. Riječ je o manifestaciji na kojoj se od od 9. do 15. studenoga 2019. predstavljaju  proizvođači vina iz Zagreba i Zagrebačke županije uz prigodni program u povodu Martinja. Dodaje kako je uz zahtjev dostavljena i dokumentacija propisana člankom 24. Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina.

»Povjerenstvo za davanje u zakup javnih površina i na drugo korištenje nakon razmatranja zahtjeva i priložene dokumentacije utvrdilo je ispravnost iste te predložilo gradonačelniku donošenje Zaključka o davanju na korištenje javne površine društvu EKO SAJAM j.d.o.o., budući je za navedenu manifestaciju ujedno bio i jedini podnositelj zahtjeva«, navodi pročelnik Bilić.

Što se pak tiče iznosa naknade navodi da je ona određena člankom 7. stavak 5. Pravilnika o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje javnih površina za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina za edukativno-izložbeno-promotivno prodajne manifestacije. A Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u svojem pisanom mišljenju ocijenio je da se radi o manifestaciji promotivno-edukativnog karaktera, napominje Bilić.

Za tu vrstu manifestacije naknada iznosi 1.500,00 kn dnevno za ukupnu površinu preko 100 m2, kako je to propisano u tabeli Pravilnika.,

Pročelnik Bilić napominje da Grad daje samo korištenje javne površine te da na temelju Odluke o komunalnom redu i Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, nema mogućnosti eliminirati bilo kojeg podnositelja zahtjeva koji ispunjava sve tražene uvjete, pa tako i u ovome konkretnome slučaju.

»Procedura je provedena u cijelosti sukladno važećoj regulativi«, zaključuje pročelnik Dinko BIlić. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni