Sve atraktivnija Delta

Sve atraktivnija Delta

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od lani dio FIA European Rally Trophyja što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe

Na platou ispred Upravne zgrade Ine javnosti je danas predstavljen 43. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 9. i 10. lipnja. Na natjecanju se ove godine očekuje 57 posada. Utrke će se već tradicionalno na voziti Zagrebačkom velesajmu, s ceremonijalnim startom iza Upravne zgrade Ine, te na Sljemenu, a INA Delta Rally vraća se ove godine i u Dugo selo gdje će se voziti dva brzinska ispita. Ovogodišnju utrku predstavili su direktorica utrke Mirjana Šimek Bilić te predsjednik AK INA Delta Zoran Obradović.

»INA Delta Rally se i ove godine vozi za European Rally Trophy, što svakako jamči atraktivnost same priredbe jer nas na startu očekuje više od 10 vrhunski pripremljenih ERT automobila. Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke, održat će se i u Dugom selu. Očekujemo mnogo publike, kako u Zagrebu na Prologu, tako i u Dugom Selu na atraktivnom skoku na Martin Bregu«, istaknula je Šimek Bilić.

Zoran Obradović smatra da je Delta iz godine u godinu zanimljivija za publiku i izazovnija za natjecatelje. »Na taj način opravdavamo status velike sportske manifestacije Grada Zagreba. Zajednički napredak grada domaćina, glavnog sponzora i kluba je razlog što će pred publiku 9. lipnja istrčati nekoliko tisuća „konja“ više nego prošle godine i pokazati nevjerojatne vožnje«, rekao je.

Obraćajući se prisutnima u ime Ine njen operativni direktor Tomislav Thür naglasio je dugogodišnju poveznicu Ine i ovog prestižnog natjecanja. »INA je, kao društveno odgovorna kompanija, od svog osnutka dokazano najbolji prijatelj i partner hrvatskog sporta, a osobito automobilizma. Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo ovu vrhunsku utrku. INA, kao pokrovitelji utrke, ove je godine pojačala zabavni program za gledatelje između prologa. Ova vrhunska priredba ujedno će biti idealna prilika da javnost bolje upoznamo i s našim novim vrhunskim gorivima Class Plus«, poručio je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je kako je upravo zahvaljujući sportskim događajima poput INA Delta Rallyja te brojnim kulturnim događajima, Grad Zagreb postao europska turistička metropola. »Vjerujem da će građani Zagreba, kao i dragi gosti uživati u ovoj atraktivnoj utrci koja je zbog svoje duge tradicije na određeni način postala simbol grada«, dodao je.

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od lani dio FIA European Rally Trophyja što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove ovogodišnji INA Delta Rally već tradicionalno će se bodovati i za Rally prvenstva Hrvatske te BIH, a po prvi puta i za Rally prvenstvo Sjeverna liga.

Za vrijeme trajanja utrke bit će na snazi posebna privremena regulacija prometa. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni