Švaljek: Više ne obnašam dužnost gradonačelnice

Švaljek: Više ne obnašam dužnost gradonačelnice

»Prijevremeni izbori još nisu raspisani, a Milan Bandić je i dalje gradonačelnik«, kaže Švaljek

Uoči otvorenja prvog simpozija o zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba u hotelu Sheraton, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u petak je izjavila novinarima da ona više ne obnaša dužnost gradonačelnice »s obzirom na okolnosti u zadnjih nekoliko dana«. Dodala je, međutim, kako se ništa nije promijenilo u smislu donošenja odluka u Gradu i potpisivanja službenih dokumenata . »Ja sam i dalje zamjenica gradonačelnika«, poručila je.

Novinari su zamjenicu ponovno upitali namjerava li se kandidirati za gradonačelnicu budu li raspisani prijevremeni izbori, a ona im je odgovorila da je to stvar njezine osobne odluke.

»No prijevremeni izbori još nisu raspisani, a Milan Bandić je i dalje gradonačelnik i o toj temi ne možemo azgovarati«, rekla je Švaljek.

Ona kaže da nije upoznata s time je li Klub Milana Bandića zatražio dozvolu za štandove na Trgu bana Jelačića, gdje će uz prostorije Udruge u Praškoj, zagrebačke ulice i gradske četvrti danas potpisivati peticija »Stop političkim hapšenjima«.

Nakon susreta s novinarima zamjenica gradonačelnika je otvorila prvi simpozij o zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba koji su organizirali Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Na Simpoziju je prikazan rad zdravstvenih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb, njihove stručne, znanstvene i nastavne djelatnosti, ali i projekti i programi koji predstavljaju nadstandard u pružanju usluga zdravstvene zaštite. U uvodnom dijelu Simpozija, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, prof. dr. sc. Mirna Šitum predstavila je u svom predavanju Gradsku sliku zdravlja, a nakon toga svoj rad su putem prezentacija prikazale sve gradske zdravstvene ustanove. Same prezentacije će biti objedinjene u knjigu Zdravstvene ustanove Grada Zagreba – u praksi i znanosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni