Švaljek ne isključuje mogućnost kandidature za gradonačelnicu Zagreba

Švaljek ne isključuje mogućnost kandidature za gradonačelnicu Zagreba

„Takvu vrstu igre nisam planirala u životu. Morat ću jednostavno uzeti vremena i donijeti svoju osobnu odluku“, objasnila je zamjenica

Nakon što je Milan Bandić nedavno najavio sudjelovanje na lokalnim i parlamentarnim izborima zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, koja trenutno obnaša dužnost čelnika Zagreba, nije isključila mogućnost i svoje kandidature za funkciju gradonačelnika.

Bandić je jučer na Radio Sljemenu istaknuo kako je “jedini razlog zašto su mogući prijevremeni izbori u Zagrebu – da se dinamika projekata ne bude realizirala očekivanim tempom”. Odluka o njima mora biti donesena do 2. lipnja, a oni moraju biti raspisani najkasnije 90 dana od toga datuma.

S druge strane, Švaljek je uvjerena u zadovoljavajuću dinamiku realizacije projekata: “Znamo svi koje je činjenično stanje s proračunom Grada Zagreba, bitno su smanjena sredstva. No unatoč tom nedostatku mi smo uprli sve snage da se puno projekata realizira sredstvima koja su nam također dostupna”.

Na Bandićeve najave ostavke te prijevremenih izbora odgovorila je porukom kako smatra da svoj posao obavlja dobro, ne isključivši mogućnost i svoje kandidature na lokalnim izborima.

“Takva vrsta igre je nešto što nisam planirala u životu. Morat ću jednostavno uzeti vremena i donijeti svoju osobnu odluku”, objasnila je zamjenica.

Gradonačelnik joj u tome želi puno uspjeha, te poručuje da će konačnu odluku donijeti Zagrepčani.

Postavlja se pitanje što ako Milan Bandić osvoji šesti mandat, a i dalje ne smije obavljati funkciju. “Naći ćemo rješenje, obnašat će je opet moje zamjenice. No pustimo da se ovaj proces odvije očekivanim tempom”, zaključuje još uvijek aktualni prvi čovjek Zagreba. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni