Švaljek: Majke odgojiteljice su prevarene

Švaljek: Majke odgojiteljice su prevarene

Na stanci sjednice današnje Gradske skupštine, nezavisna gradska zastupnica dr. Sandra Švaljek za medije je prokomentirala Odluku o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu, nazvavši je »prevarom građana«.

Odluka je usvojena na prošloj sjednici Gradske skupštine, ali Švaljek tvrdi da je majkama odgajateljicama, odnosno obiteljima s troje i više djece bio obećan veći iznos.

»U Odluci je stajalo da će biti isplaćivana novčana pomoć u iznosu prosječne hrvatske neto plaće koja danas iznosi 5700 kuna. Naknadno smo saznali da se radi o bruto iznosu i da će roditelji dobiti bitno manji iznos – umanjen za poreze i doprinose, odnosno radit će se o 3200 kuna, što je gotovo upola manje od onoga što su oni bili počekivali«, kaže Švaljek koja smatra da je Odluka bila »vrlo jasna i eksplicitna«. »Ona je govorila da će biti isplaćen novčani iznos. Kada se govori o isplati to je ono što mi očekujemo na našim računima, to je ono što očekujemo u našem džepu. Nije se nigdje spomenula riječ bruto i sigurno majke odgajteljice, roditelji sa troje i više djece nisu očekivali da će od tog iznosa biti oduzeti porezi i doprinosi«, ustvrdila je Švaljek koja je štoviše ustvrdila kako se po njezinom mišljenju »radi o prevari građana«.

»Vrlo je lijepo stajalo neto plaće kod ovog iznosa. Tako isto je trebalo stajati kod iznosa novčane pomoći. Ovako smo svi dovedeni u zabludu«, zaključila je. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni