Švaljek izrazila sućut gradonačelnici Pariza u povodu terorističkog napada

Švaljek izrazila sućut gradonačelnici Pariza u povodu terorističkog napada

»Molim Vas da izraze dubokog suosjećanja prenesete obiteljima stradalih i svim građanima Pariza«, dodala je Švaljek

U povodu terorističkog napada na novinsku redakciju časopisa Charlie Hebdo, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr. Sandra Švaljek danas je gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo i građanima Pariza uputila pismo sućuti.

»Građane Zagreba i mene osobno duboko je potresla jučerašnja vijest o terorističkom napadu na novinsku redakciju časopisa Charlie Hebdo, u kojem su izgubljeni ljudski životi. Vjerujemo da vrijednosti slobode mišljenja i javnog izražavanja pripadaju u najveće ljudske vrijednosti i da se moraju braniti kao i život sam«, stoji u pismu u kojem je Švaljek u ime građana grada Zagreba i u svoje osobno ime izrazila sućut.

»Molim Vas da izraze dubokog suosjećanja prenesete obiteljima stradalih i svim građanima Pariza«, dodala je Švaljek.

Obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika uputila je pismo sućuti i veleposlanici Francuske u RH Nj.E. Michéle Boccoz, građanima Francuske i francuskim državljanima u Hrvatskoj u kojima je također izrazila sućut u povodu tragičnog događaja u Parizu u svoje osobno, ali i u ime građana grada Zagreba.

»Iznimno nas je rastužila vijest o napadu na novinsku redakciju časopisa Charlie Hebdo u kojoj su izgubljeni ljudski životi. Ovaj teroristički napad izraz je nepoštovanja različitosti i izravni je napad na demokraciju i slobodu govora«, poručila je obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika.

»Moje duboko suosjećanje upućujem svim članovima obitelji stradalih, svim građanima grada Pariza i građanima Francuske Republike te svim francuskim državljanima u Republici Hrvatskoj«, zaključila je Švaljek u poruci. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni