Švaljek: “HNS je Grad Zagreb cijelo vrijeme vukao za nos”

Švaljek: “HNS je Grad Zagreb cijelo vrijeme vukao za nos”

Potrošeno je vrijeme i novac, a uz to sa Svetica su izbačeni rekreativci

Nezaobilazna tema u Gradskoj skupštini u ponedjeljak je bila i situacija oko Sportsko-rekrativnog centra Svetice.

Gradska zastupnica Sandra Švaljek izjavila je kako se jako dobro sjeća te situacije sa Hrvatskim nogometnog savezom glede Svetica i gradnje nogometnog kampa. Ta tema je, naime, bila aktualna kada je ona obnašala funkciju gradonačelnice. Kaže kako joj se tada činilo da doista postoji snažna volja Hrvatskog nogometnog saveza da što ranije krene sa spomenutom investicijom. Tvrdi kako je uložila trud da se isprave velike greške koje su nastale na početku projekta. Podsjeća kako je tada i Gradska skupština potvrdila suradnju sa HNS-om i dala suglasnost da se ide u ulaganje.

No Švaljek napominje kako se tek sada vidi da se nakon tri godine ništa nije dogodilo. »Ili se radilo o nekom čudnom dogovoru, ili nas je HNS cijelo vrijeme vukao za nos«, ustvrdila je.

Dodaje kako ovaj projekt nije prošao bez štete, potrošeno je vrijeme i novac, a uz to sa Svetica su izbačeni rekreativci. Zaključuje kako su time nastali objektivni troškovi i za Grad i za građane te za one koji su se njima služili.

Nakon sjednice Odbora za javna priznanja na temu Svetica osvrnuo se i sam predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulić koji kaže kako ne zna što znači privremena kategorija odustajanja. Rekao je da je Grad Zagreb projektu »otvorio vrata i prozore« te podsjetio i na činjenicu da sve gradske institucije drže da Zagreb treba imati takav kamp. Ne zna što se događalo u zadnjih dvije godine po pitanju nogometnog kampa, no čudi ga »drastično smanjenje kvadrata u određnoj namjeri sportskih i građevinskih površina«. Smatra kako Izvršni odbor HNS-a još nije donio pravu odluku po pitanju Svetica, pa u tom vidi izvor problema.

»Mislim da je to vrlo neozbiljno od HNS-a. Što ste gospodo činili prema Gradu zadnje dvije godine i molili da točke dođu na dnevni red skupštine?«, zapitao se Mikulić.

Podsjetimo, prošli petak u hotelu Sheraton održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a . Ondje se odlučilo da će zbog otvorenih pitanja u suradnji s Gradom Zagrebom privremeno obustaviti sve aktivnosti vezane za izgradnju nogometnog centra na spomenutoj lokaciji.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni