Svaki tjedan pas jedan u Životinjskom kutku

Svaki tjedan pas jedan u Životinjskom kutku

Informativni centar Životinjski kutak svaki tjedan ugošćuje jednog psa iz Azila Dumovec kojeg posjetitelji mogu upoznati, saznati više o njemu i možda udomiti

Kako bi se potaknulo što više građana Zagreba na udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca, Životinjski kutak svakog tjedna provodi akciju Svaki tjedan pas jedan. Životinjski kutak informativni je centar o životinjama grada Zagreba na kojemu zajednički rade zagrebački Zoološki vrt, savez udruga SUZA i Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba (Dumovec). Cilj im je na jednom mjestu ojačati svijest o brizi za čovjekove najbolje prijatelje.

Ovaj projekt koji se održava već dvije godine, je predstaviti svakog petka jednog od pasa smještenih u azilu Dumovec koji će im pomagati u radu, a posjetitelji će ga moći bolje upoznati. Da je je ova aktivnost uspješna pokazuje činjenica da su svi psi koji su ‘gostovali’ u kutku sretno udomljeni.

Svakog narednog petka u Zagrebačkom Životinjskom kutku gostuje jedan od pasa iz azila Dumovec kojeg ćete moći upoznati, a po želji i udomiti. Mališani će se moći poigrati i pomaziti peseke te naučiti nešto o udomljavanju i o Azilu Dumovec, a odrasli posjetitelji će dobiti mnogobrojne informacije o psu u slučaju da odluče povesti ga kući.

Životinjski kutak može organizirati i dovođenje drugih pasa iz Azila Dumovec za kojeg su posjetitelji zainteresirani za udomljenje kako bi ga pobliže upoznali. Cilj je približiti Dumovec građanima koji ne mogu do njega doći javnim prijevozom i olakšati im proces udomljavanja, poručuju iz Zagrebačkog Životinjskog kutka.

Sve pse koji su trenutno u Dumovcu možete pogledati na službenim stranicama Skloništa. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni