Sutra se odlučuje o produljenju istražnog zatvora Milanu Bandiću

Sutra se odlučuje o produljenju istražnog zatvora Milanu Bandiću

Županijski sud odlučuje hoće li gradonačelnik ostati u pritvoru do lipnja

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak odlučuje o produljenju istražnog zatvora gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u Remetinec vraćen prije gotovo mjesec dana, 10. ožujka.

Ročište je zakazano za 13 sati te ako sudac prihvati posljednji zahtjev tužiteljstva istražni bi se zatvor za gradonačelnika mogao produljiti sve do lipnja.

Prema posljednjoj USKOK-ovoj optužbi, navodno je Bandić od Vide Demarin tražio da potpiše kako umjetnine pronađene u njegovoj vikendici nisu njegovo vlasništvo, već donacija Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti čiji je osnivač gradonačelnik. U međuvremenu je Demarin podnijela ostavke na funkciju gradske zastupnice i na mjesto u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga.

U aferi Agram Bandić je osumnjičen da je oštetio Grad Zagreb kojim je upravljao, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupnu štetu tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

USKOK ga također tereti da je udruzi U ime obitelji prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni