Sutra počinje Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra je prvenstveno namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola kako bi se oni kao budući studenti mogli pravodobno informirati o programima studija i lakše donijeli odluku o tome koji će fakultet upisati

U prostorijama Studentskog centra u 25, od 15. do 17. studenoga održava se Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Smotra je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima te ostalim  zainteresiranima, a ima zadaću pravodobnoga obavještavanja svih budućih studenta o programima studija, dostignućima na pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i kompanije, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i dr.

Iz Sveučilišta u Zagrebu, koje je i organizator Smotre, poručuju da ovom manifestacijom žele prije svega pomoći srednjoškolcima pri i jednoj od iznimno važnih životnih odluka – odabiru studija, onog koji najbolje odgovara njihovim željama, interesima i sklonostima i koji će na neki način odrediti njihov budući profesionalni i životni put.

Iz Sveučilišta poručuju kako je  proteklih godina u Zagrebu poduzet niz mjera i ulaganja kako bi se poboljšali uvjeti studiranja. Navode da uvođenjem bolonjskoga studijskoga sustava studenti i studiji postaju, uz istraživački rad, središnja preokupacija Sveučilišta. „Promjene koje su uslijedile uključuju i uspostavu sustava osiguranja kvalitete visokoga obrazovanja u kojem i studenti imaju posebno odgovornu ulogu. Tim sustavom studenti i nastavnici uključuju se u postupke vrijednovanja studija, što je preduvjet kvalitete u kojoj središnje mjesto ima uspješnost studenata, kako tijekom njihovih studija, tako i u razdoblju njihova ulaska u svijet rada. Uvjereni smo da ćete i vi, već šesta generacija koja će studirati u tom novom sustavu, značajno pridonijeti njegovim daljnjim poboljšanjima. Jednako smo tako uvjereni da su mladost, energija i polet, uz zalaganje i odgovoran pristup studiju, najbolja jamstva za vaš uspjeh tijekom i nakon studija“, poruka je iz Sveučilišta u Zagrebu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni