Sutkinja odbila jamčevinu braće Mamić, ostaju u Remetincu 30 dana

Sutkinja odbila jamčevinu braće Mamić, ostaju u Remetincu 30 dana

Mamići ostaju u zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, a odbijena im je jamčevina od 20 milijuna kuna u nekretninama

Zdravko i Zoran Mamić, nakon što su u subotu uhićeni na graničnom prijelazu vraćajući se iz slovenskih Moravskih toplica, ostaju u istražnom zatvoru 30 dana, odlučila je to sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić.

Mamići ostaju u zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, a odbijena im je jamčevina od 20 milijuna kuna u nekretninama, dok odvjetnici najavljuju žalbu.

USKOK sumnjiči da su braća Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

„Mamić je odbacio sve optužbe, detaljno je objasnio transfere igrača tj. sustav transfera. Optužnica pokazuje nepoznavanje transfera igrača, radi se o manipulaciji činjenica. Očito su to napravili ljudi koji se nikada nisu bavili transferima. Mislim da ćemo s vještačenjem dokazati da ništa od toga nije istina, a mito se Zdravku ne stavlja na teret“, kazala je njegova odvjetnica Jadranka Sloković nakon ispitivanja u USKOK-u.

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina otkrio je kako je uhićenje sve pogodilo: “Naravno da nas je ovo sve u klubu, pa tako i mene osobno, pogodilo. Nije ugodno kada po uredu hodaju djelatnici PN USKOK-a, kada se ovakve stvari događaju osobama s kojima svakodnevno radite. To nas je sve pogodilo, ali apsolutno cijeli klub stoji iza Zorana i Zdravka i vjerujem da će se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima”.

U Remetincu su također izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar koji je navodno primio mito kako bi pogodovao Mamićima.

Odvjetnici kažu kako Zoran za sada nema razloga podnijeti ostavku jer je zadržan u pritvoru samo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali kod Zdravka je, kako kažu, situacija malo drugačija iako nema razloga za ostavku jer se ne osjeća krivim. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni