Sustav javnih bicikala od sada na 10 lokacija

Sustav javnih bicikala od sada na 10 lokacija

Sustav javnih gradskih bicikala nextbike koji je od svibnja dostupan i u Zagrebu, u samo tri mjeseca privukao je više od 1600 korisnika, a odnedavno se bicikle može preuzeti na 10 lokacija u gradu. Iz Sustava javnih bicikala d.o.o. ocjenjuju kako se sustav pokazao kao sjajna nadopuna javnog gradskog prijevoza. Navode kako se radi o ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu.

Jednom kad se registrirate u Zagrebu, nextbike bicikle moći ćete unajmljivati u više od 80 gradova u svijetu. Zagrebački projekt je u Hrvatskoj dobio podršku predsjednika Josipovića, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Ministarstva poduzetništva, Savjeta za zelenu gradnju, biciklističkih udruga i stekao brojne fanove među građanima, studentima i turistima.

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Shopping centar Point na Vrbanima III, Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i restoran RougeMarin na Sigečici.

Registracija i aktivacija računa

Tri su jednostavna koraka uz koje ćete sjesti na „sic“:

1.Registrirajte se na www.nextbike.hr ili putem nextbike mobilne aplikacije ili direktno na terminalu na nekoj od stanica s biciklima;

2. Aktivirajte svoj korisnički račun putem kreditne ili debitne kartice po cijeni od 79kn i taj iznos iskoristite za najam bicikala, a račun možete  također aktivirati u Vip centru ili slanjem SMS poruke sadržaja 80 na broj 8118;

Prvih pola sata vožnje svaki dan je besplatno. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 8 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati. Za one koji planiraju češće koristiti bicikl kao gradski prijevoz, osmišljena je i nextbike tarifa.  (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni