Susreti zagrebačkih glazbenih amatera

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera

Na ovogodišnjim Susretima prvi će se predstaviti ansambli čije je djelovanje uglavnom obilježeno kroz društveni značaj – njegujući pri tome uglavnom narodnu baštinu, vokalnu i instrumentalnu glazbu, te čuvajući i ostale vrijednosti povezane s hrvatskim folklorom i tradicijom

Zagrebački glazbeni podij ove godine organizira 37. izdanje Susreta zagrebačkih glazbenih amatera. To je godišnja manifestacija na kojoj zborovi i orkestri predstavljaju svoje umjetničke programe, kao i prilika za razmjenu iskustava među amaterskim glazbenim ansamblima, a sve s ciljem promoviranja i poticanja glazbenog amaterizma. U sklopu ovogodišnjih Susreta, koji počinju u subotu, 22. ožujka , u Domu kulture Prečko održat će se ukupno 16 koncerata.

Na ovogodišnjim Susretima prvi će se predstaviti ansambli čije je djelovanje uglavnom obilježeno kroz društveni značaj – njegujući pri tome uglavnom narodnu baštinu, vokalnu i instrumentalnu glazbu, te čuvajući i ostale vrijednosti koje su povezane s hrvatskim folklorom i tradicijom (narodne nošnje, pjesme, običaji…).

Manifestacijom se želi poticati rad zborova i instrumentalnih ansambala kako bi se učvrstila i unaprijedila tradicija amaterskog kulturno-umjetničkog djelovanja u Zagrebu.

Zagrebački glazbeni pruža priliku svim amaterskim glazbenim ansamblima koji djeluju u gradu Zagrebu da se predstave na Susretima (samostalne udruge, školski zborovi, studentski ansambli, crkveni zborovi i dr.), a prema tvrdnjama organizatora i dalje će promicati kvalitetu angažirajući stručne suradnike pri savjetovanju i vrednovanju rada ansambala.

1. koncert – DRUŠTVENI ANSAMBLI

subota, 22. ožujka u 19:00 sati

2. koncert – DRUŠTVENI ANSAMBLI

nedjelja, 23. ožujka u 19:00 sati

3. koncert – DRUŠTVENI ANSAMBLI

subota, 29. ožujka  u 19:00 sati

4. koncert – DRUŠTVENI ANSAMBLI

nedjelja, 30. ožujka  u 19:00 sati

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni