Susret s predstavnicima Općine Mojkovac uoči Lučindanskih susreta

Susret s predstavnicima Općine Mojkovac uoči Lučindanskih susreta

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se u petak 21. listopada u Gradskoj upravi s predstavnicima Općine Mojkovac koje je predvodio predsjednik Općine Dejan Medojević.

Na sastanku je bilo riječi o Lučindanskim susretima koji će se u subotu, 22. listopada od 11.00 sati, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, održati u kino dvorani Studentskog centra.

Kako se čulo, Susreti se održavanju 18. godinu zaredom, a od 2007. pod pokroviteljstvom gradonačelnika. “Oni pružaju uvid u ono što crnogorska nacionalna manjina u RH stvara i realizira tokom cijele godine”, rekao je predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić i napomenuo kako se svake godine predstavlja jedan grad gost, ove godine Mojkovac.

“Mojkovac ove godine slavi 100. obljetnicu slavne Mojkovačke bitke u kojoj je vojska Kraljevine Crne Gore porazila daleko nadmoćniju Austro-Ugarsku vojsku”, istaknuo je Dejan Medojević te dodao  da će se Mojkovac predstaviti i kulturno umjetničkim programom te prezentacijom tradicionalne crnogorske kuhinje.

“Susreti su još jedan most i spona između Zagreba i Crne Gore i prilika za bolju kulturnu, gospodarsku i svaku drugu suradnju”, naglasila je Voditeljica Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Elizabeta Knorr.

Manifestaciju, koja se održava u spomen na Sv. Petra Cetinjskog organiziraju Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Montenegro Zagreb, a u ovogodišnjem programu sudjeluju: KUD Vesna-Mojkovac, poznati crnogorski glumac Slobodan Marunović te zbor Montenegro.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni