Susedgradfest 2022.

Susedgradfest 2022.

7. Susedgradski kulturni susreti

Iz Centra za kulturu Susedgrad, Argentinska 5, pozivaju sve ljubitelje tradicijske kulture i folklora da dođu na manifestaciju Susedgradfest, koja će biti održana u njihovim prostorijama u petak, 21. listopada. Program započinje u 19 sati, a nastupaju KUD-ovi iz Gornjeg Vrapča, Kustošije i Stenjevca.

U sklopu manifestacije bit će priređena i izložba u Galeriji „Idealni grad”, na kojoj će se predstaviti Udruga Tradicija.

Susedgradfest je višegodišnja manifestacija koji obnavlja narodne običaje Susedgrada povezivanjem svih aktivnih sudionika na zapadnom području Zagreba. Na manifestaciji se svake godine predstavlja sve veći broj sudionika.

Naglasak programa u 2022. godini je folklorni program s nastupima lokalnih kulturno – umjetničkih društava i prezentacija tradicijskih ženskih rukotvorina. Predstavit će se:

  • 25 članova KUD-a Stenjevec sa spletom pjesama i plesova stenjevečkog kraja
  • KUD Kustošija izvest će program sa 6 tamburaša i 16 članica
  • KUD Vrapčanci s 8 tamburaša i 18 plesača, ujedinjenih u svojevrsnu smotru i revalorizaciju njihova kulturno-umjetničkog djelovanja.

Voditelj programa je Leo Prebanić.

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice, Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/1, Gajnice, od ponedjeljka 10. listopada svakim radnim danom od 10 do 18 sati, I. Kat. Broj ulaznica je ograničen. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni