Suradnja Zagrebačke filharmonije i sirijskog pijanista Maleka Jandalija

Suradnja Zagrebačke filharmonije i sirijskog pijanista Maleka Jandalija

Zajednički nastupi maestra Maleka i Zagrebačke filharmonije otpočet će u veljači 2016. koncertom u New Yorku. Bit će to prvi nastup u povijesti Zagrebačke filharmonije u prestižnoj dvorani Carnegie Hall

U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom poznati sirijski kompozitor i pijanist Malek Jandali priprema koncerte koji će se sljedeće godine održati u Zagrebu i New Yorku.

Bila je to tema razgovora s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je poznatoga glazbenika primio u gradskoj palači Dverce.

Suradnja maestra Maleka i Zagrebačke filharmonije otpočet će u veljači 2016. koncertom u New Yorku. Bit će to prvi nastup u povijesti Zagrebačke filharmonije u prestižnoj dvorani Carnegie Hall.

Zagrebački nastup dogovoren je za travanj 2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i u Hrvatskom narodnom kazalištu u prigodi obilježavanja stoljeća Islama u Hrvatskoj.

Sastanku u reprezentativnoj gradskoj palači prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, ravnatelji Zagrebačke filharmonije, odnosno KD Vatroslava Lisinskog, Mirko Boch i Dražen Siriščević, te maestrova supruga Jasmin Jandali i njegov opunomoćenik u RH Vladimir Bogdanić. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni