Suradnja između gospodarstva i znanstvenih institucija

Suradnja između gospodarstva i znanstvenih institucija

U suradnji sa FSB-om u tvornici u Novoj Gradiški instaliran je robot za rukovanje panelima za čiste prostore. Radi se o najvećem robotu u široj regiji, nosivosti 750 kg

Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) i Klimnaoprema d. d. potpisali su u ponedjeljak u sjedištu tvrtke u Samoboru Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Sporazumom se definiraju načela dugoročne suradnje između FSB-a i Klimaopreme na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti FSB-a i Klimaopreme.

Sporazum su potpisali dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, prof. dr. sc. Zvonimir Guzović i član Uprave Klimaopreme g. Josip Barušić, a događaju su prisustvovali još i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i inovacije, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te drugi istaknuti profesori.

»Spremni smo zadovoljiti potrebe Klimaopreme za posebno educiranim kadrovima koje ćemo osposobiti te obećavam da Klimaoprema neće morati tražiti stručne kadrove u inozemstvu«, naglasio je dekan FSB-a, Zvonimir Guzović.

FSB i Klimaoprema iskazuju interes surađivati na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno kroz zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opreme i laboratorija FSB-a i Klimaopreme u svrhu realizacije specifičnih tehničkih radova, organiziranje i provođenje stručne prakse i usavršavanje studenata itd.

Klimaoprema d.d. i FSB iz Zagreba ponosni su na dugogodišnju suradnju iz područja energetike, konstrukcije i robotike koja se ovim sporazumom nastavlja.

Klimaoprema d.d. je moderna proizvodna tvrtka s tradicijom dugom 40 godina koja zapošljava više od 300 radnika te je nedavno u Novoj Gradiški otvorila proizvodni pogon površine 6.500 m2. U suradnji sa FSB-om u tvornici u Novoj Gradiški instaliran je robot za rukovanje panelima za čiste prostore. Radi se o najvećem robotu u široj regiji, nosivosti 750 kg. (PR)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni