Superluksuzni Mercedes-Maybach SUV: Život na najvišoj nozi

Superluksuzni Mercedes-Maybach SUV: Život na najvišoj nozi

(Foto: Mercedes Benz)

Kako izgleda kad već sam po sebi udoban i raskošan Mercedes GLS dobije Maybachov tretman, razvidno je iz niže prikazanih snimaka. S obzirom da se radi o njemačkom pandanu imena kao što su Rolls-Royce i Bentley, jasno je da se ne radi o automobilu namijenjenom običnim smrtnicima. Kako većina nas nikada neće kročiti u jedan Maybach, ZG-magazin vam omogućava da barem virtualno zavirimo u njegovu unutrašnjost.

Kraljevski tretman započinje već samim otvaranjem vrata. Zračni automatski spušta aut za par centimetara, nakon čega se spušta i zglobna stepenica koja podnosi čak 200 kg tereta, pa njegovo veličanstvo i pratnja mogu lakše uči u ovu modernu kočiju.

Iako se Mercedes GLS može konfigurirati kao sedmerosjed, u Maybachu su prepoznali da velikašima treba prostora, pa straga ima samo dva (raskošna) mjesta obložena u Nappa koži. Riječ je o sjedalima dostojnima i najrazmaženijim putnicima. Griju, hlade, masiraju, a dolaze i s pratećim ekskluzivnim jastucima.

Svako stražnje sjedalo dobiva vlastiti MBUX zabavni sustav s tabletom. Tu su i punjači za telefon, kao i hladnjak za šampanjac i njegov par srebrnih čaša.

Auto donosi i opcionalni sustav aktivnog mirisa interijera među kojima se može odabrati nekoliko različitih verzija, od cvjetnih preko čajnih.

U slučaju da bi vlasnik ikada bio prisiljeni samostalno voziti ovaj automobil, on se u toj ulozi ipak ne bio trebao loše osjećati. Neće ostati imun na čari njegovog V8 motora od 558 konjskih snaga, koji je prilično živahniji nego što biste pomislili ako nikada niste napustili stražnje sjedalo ili prebacili mjenjač iz vozačkog načina rada… Ima i upečatljive terenske sposobnosti. No hoćemo li ove automobile ikad vidjeti na nekakvom makadamu ili u blatnjavoj kaljuži?

Pripremio: B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni