Šumska staza uz Jelenovački potok uređuje se “puževim korakom”

Šumska staza uz Jelenovački potok uređuje se “puževim korakom”

Na uređenju staze radi tek jedan stroj Hrvatskih šuma koji se prije nekoliko dana pokvario, a građevinski projekt staze još nije završen. Sve to dovelo je do toga da je rok za izvođenje radova ponovno premašen, pa će jelenovački šetači morati iznaći (još malo) strpljenja

Nakon što je teška mehanizacija Hrvatskih šuma još u travnju uklonila stotinjak potencijalno opasnih stabla pored Jelenovačkog potoka koja su se nakrivila uslijed djelovanja klizišta i nevremena, šumski put je ostao poprilično oštećen. U rupama se sakuplja voda i blato te staza više ne privlači šetače.

Tatjana Đuričić Kuric iz službe za informiranje Hrvatskih šuma – šumarije Zgreb nam je, međutim rekla da je staza prohodna, iako još nije uređena.

Na uređenju staze radi tek jedan manji stroj Hrvatskih šuma koji se prije nekoliko dana pokvario, a građevinski projekt staze još nije završen. Sve to dovelo je do toga da je rok za izvođenje radova ponovno premašen, pa će jelenovački šetači morati iznaći (još malo) strpljenja.

Đuričić Kuric kaže da će se zbog ograničenih kapaciteta Hrvatske šume morati zatražiti i usluge vanjskog izvođača, a kako građevinski projekt još nije izrađen do kraja nije nam mogla reći ni hoće li staza biti nanovo pošljunčana.

S obzirom da su se građani požalili na »prekomjernu sječu« stabala, kontaktirali smo i Zelenu akciju koja je zaprimala dojave građana. No iz Zelene akcije su nam poručili kako nisu obišli Jelenovac jer nemaju u svojoj ekipi školovanog šumara koji bi mogao dati stručnu procjenu je li se pretjeralo sa sječom.

No ako ništa drugo staza će, kad bude ponovno u punoj funkciji, sada biti sigurna za šetače, a tješi i najava Tatjane Đuričić Kuric da će najesen započeti sadnja novih stabala.

(B. J.)