Šuma nije mjesto za divljanje quadovima i motociklima!

Šuma nije mjesto za divljanje quadovima i motociklima!

(Ilustracija: StockSnap / Pixabay)

Javna ustanova Park prirode Medvednica se u svojoj Faebook objavi osvrnula na vozače quadova i (motocross) motocikala koji remete mir i ugrožavaju sigurnost posjetitelja i šumskih životinja. Upozoravaju kako je to kazneno djelo.

»Razlog odlaska u prirodu je druženje u miru, tišini i ljepoti prirode, zato sve one koji remete ovaj sklad molimo da misle i na druge, a ne samo na sebe. Medvednica je zaštićeno područje koje posjeti godišnje oko 1 mil posjetitelja. Vozači motora i quadova koji se voze izvan javnih prometnica remete javni red i mir te svojom vožnjom ugrožavaju posjetitelje kao i šumske životinje. Dovođenje u opasnost života posjetitelja je kazneno djelo!«, navodi se u objavi.

Iz JU PP Medvednica podsjećaju na odredbe Pravilnika o zaštiti i očuvanju PP Medvednica prema kojima je posjetiteljima dopušteno kretanje motornim vozilima javnim cestama uz poštivanje ograničenja brzine, dok je unutar granica Parka dozvoljeno kretanje samo registriranim vozilima. Napominju kako šumski makadami nisu javne ceste već dio šumske infrastrukture te se njima mogu kretati samo vlasnici i nositelji prava na nekretninama u Parku te pravne osobe s javnim ovlastima u obavljanju poslova njihovog djelokruga.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni