Sukob zbog otpremnina: Bandić želi smijeniti novu upravu Holdinga

Sukob zbog otpremnina: Bandić želi smijeniti novu upravu Holdinga

Nakon što su odbili promijeniti ugovore spornu će otpremninu iskoristiti samo u slučaju neopravdane političke smjene, ako ne bi radili po pozitivnim hrvatskim propisima ili ne bi ispunili obveze koje su preuzeli, piše Uprava Zagrebačkog holdinga

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je najavio kako će smijeniti sadašnju Upravu Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom koji se ne žele odreći ugovora koji im garantiraju isplatu izdašne otpremnine u slučaju da ih odluči smijeniti.

Bandiću pišu da očito nije najbolje proučio njihove ugovore koji nisu ništa bolji od onih koje su imali članovi bivše uprave na čelu sa Slobodanom Ljubičićem, piše Tportal koji je u posjedu korespondencije Uprave ZGH -a i gradonačelnika.

„Ugovori o pravima i obvezama sadašnje Uprave su na određeno vrijeme od četiri godine te su naša primanja niža od primanja prijašnje Uprava Zagrebačkog holdinga. Dakle, ne radi se o menadžerskim ugovorima, kako se provlači kroz medije’, stoji u odgovoru Uprave.

Podsjećaju Bandića da je do sada bila praksa da su svi članovi Uprave koji su smijenjeni ili kojima je istekao mandat imali pravo (koje su do sada gotovo svi iskoristili) nastaviti svoj radni odnos u Holdingu na mjestima pomoćnika i savjetnika Uprave, što je rezultiralo značajnim troškovima Društvu.

Nakon što su odbili promijeniti ugovore otpremninu će iskoristiti samo u slučaju neopravdane političke smjene, ako ne bi radili po pozitivnim hrvatskim propisima ili ne bi ispunili obveze koje su preuzeli.

„Primjera radi, ako nas Društvo opozove danas, za što ne postoji nijedan valjan razlog, trošak otpremnina iznosio bi bruto 2,7 milijuna kuna. Ako nas Društvo opozove nakon dvije godine od početka mandata, kao što je bio slučaj s prethodnom Upravom, trošak za društvo iznosio bi bruto 1,45 milijuna kuna jednokratno!“, zaključuju u pismu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni