Šuker najavio gradnju nacionalnog stadiona u Blatu, Hajduk se protivi

Šuker najavio gradnju nacionalnog stadiona u Blatu, Hajduk se protivi

(Foto: HNS)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker jučer je najavio gradnju novog nacionalnog stadiona i to najvjerojatnije u zagrebačkom naselju Blato,. Rekao je i da od proljeća Hrvatska među prvima u regiji uvodi VAR-sustav koji će smanjiti broj sudačkih pogrešaka.

Šuker, naime, smatra kako je tužno da će hrvatska nogometna reprezentacija ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Cardiffu, a da svjetski doprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili.

»Imali smo prije dva dana sastanak s predstavnicima Grada Zagreba i Vlade, i na dobrom smo putu. Neka svatko odradi svoj dio posla i nadam se da ćemo uskoro imati prekrasan stadion, a idealna je lokacija Blato. Idemo korak po korak, ali svi čimbenici zajedno«, izjavio je Šuker na konferenciji za novinare nakon završetka sjednice Skupštine HNS-a.

Naglasio je da se za izgradnju stadiona mogu dobiti i namjenska sredstva od Uefe i Fife. »Znamo i troškove po njihovim standardima«, kaže čelnik HNS-a.

»Pomak prema stadionu u Zagrebu znači i razmišljanje što ćemo s Poljudom, želimo da uz nove stadione u Osijeku i Rijeci i Split bude zadovoljan. Pomoći ćemo i Poljudu, razgovarat ćemo o načinu i novcu. Puno sam govorio o infrastrukturi, a sada smo mirniji. Stadion će biti izgrađen: želimo ponuditi svojim gostima barem onaj minimum koji mi dobijemo na gostovanjima, i klubovi i reprezentacija«, rekao je Šuker.

Stadion s 25 od 30 tisuća mjesta bi trebao biti izgrađen za dvije do tri godine.

No u Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk Split ne dijele oduševljenje zbog grdnje novog stadiona. Njegovi predstavnici – sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović i voditelj Akademije Krešimir Gojun – su na Skupštini HNS-a sudjelovali samo kao promatrači. Nakon Skupštine iz kluba Hajduka je poručeno da se protive iznesenom financijskom izvješću i izmjenama statuta HNS-a te izgradnji nacionalnog stadiona.

»U ovom trenutku smatramo da nismo dovoljno bogata država za investicije takve vrste. Hajduk se protivi izgradnji nacionalnog stadiona, naš je stav da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu jer je u prošlosti bilo dosta promašenih investicija, a zna se tko to sve plaća«, poručili su s Poljuda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni