Šuker izabran u Izvršni odbor Uefe!

Šuker izabran u Izvršni odbor Uefe!

Sadašnji predsjednik Michel Platini dobio je novi mandat na svojoj funkciji, a ujedno su održani i izbori za nove članove Izvršnog odbora Uefe, među kojima i Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji predsjednik HNS-a

Foto: Drago Sopta / HNS

Na današnjem redovnom Kongresu Uefe u Beču, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je u Izvršni odbor Europske nogometne federacije. Sadašnji predsjednik Michel Platini dobio je novi mandat na svojoj funkciji, a ujedno su održani i izbori za nove članove Izvršnog odbora Uefe, među kojima i Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji predsjednik HNS-a.

Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše tijelo Uefe s 34 glasa zemalja članica Uefe (54). Njegov će mandat u Izvršnom odboru trajati četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru Uefe, tijelu koje odlučuje o svim ključnima pitanjima europskog nogometa.

Šuker je tako postao četvrti bivši nogometaš u Izvršnom odboru, pridruživši se predsjedniku Platiniju (Francuska), Angelu Mariji Villaru (Španjolska) i Borislavu Mihajlovu (Bugarska).

Članstvo u Izvršnom odboru najveći je uspjeh hrvatskih dužnosnika u Uefi i svojevrsna kruna napora Hrvatskog nogometnog saveza u kontekstu rada u Uefinim tijelima.

U HNS-u navode da je sjajan uspjeh njihovog predsjednika ujedno i rezultat odlično odrađene kampanje. Šuker je proteklih mjeseci predstavio svoj program svim europskim savezima, a uživo se sastao s brojnim predsjednicima diljem Europe, naglašavaju.

Šuker je kroz program istaknuo kako će kao bivši igrač koji je prošao put od Osijeka do madridskog Reala znati štititi potrebe igrača i stati u njihovu zaštitu, ali pritom i voditi brigu o potrebama klubova, liga i nacionalnih saveza.

Predsjednik HNS-a obećao je jednak pristup svim savezima i iskren dijalog sa svim nogometnim sudionicima, naglasivši pritom potrebu da se nogomet zaštiti od brojnih opasnosti (rasizam, nasilje, doping, integritet natjecanja) te da ostane dostupan svima.

HNS su, uz predsjednika Šukera, na Kongresu Uefe zastupali izvršni predsjednik Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni