Šuker će prihvatiti ostavku izbornika Štimca

Šuker će prihvatiti ostavku izbornika Štimca

Davor Šuker: „Srozan je imidž reprezentacije. Iako meni osobno nije ponudio ostavku, znam što treba učiniti, Igor više neće biti izbornik!“

Nakon poraza od Škotske (0:2) u posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac ponudio je ostavku.

„Ponudio sam ostavku predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru HNS-a, smatram da je to moralan čin s obzirom na rezultate. Ne zato što ne vjerujem u prolaz na SP u Brazilu već to iziskuje ovaj rezultat i svi pritisci s kojima sam suočen posljednjih dana“, izjavio je Štimac.

Komentirajući utakmicu u Glasgowu naglasio je da su njegovi igrači bili u hendikepu jer su imali tešku i iscrpljujuću utakmicu protiv Belgije i morali su paziti kako se ne bi dodatno opteretiti žutim kartonima uoči dodatnih kvalifikacija.

„Igra apsolutno nije dobra jer bi pobjeđivali. Škoti su igrali bolje večeras nego li u Zagrebu. Dobro smo ušli u utakmicu, no opet smo pogriješili kada nismo smjeli. Škotska se pregrupirala, a mi smo počeli griješiti. Bili smo hendikepirani nedostatkom svježine, što je rezultiralo s previše izgubljenih lopti, a zbog prijetnje kartona nije nam bilo dopušteno jače ulaziti u duele“, prokomentirao je Štimac po završetku utakmice.  „Protivnik je iskoristio svoje šanse, mi svoje nismo i rezultat je takav kakav jest“, dodao je.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker po slijetanju zrakoplova na Plesu očitovao se o ponuđenoj ostavci izbornika Igora Štimca: „Srozan je imidž reprezentacije. Iako meni osobno nije ponudio ostavku, znam što treba učiniti, Igor više neće biti izbornik!“, ispalio je Šuker, a prenio RTL.

HRT neslužbeno doznaje da će Izvršni odbor HNS-a danas u podne prihvatiti Štimčevu ostavku.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni