Sufinanciranje dječjih vrtića: Isti uvjeti za sve

Sufinanciranje dječjih vrtića: Isti uvjeti za sve

Na sastanku s ravnateljima i osnivačima privatnih i vjerskih vrtića zaključeno je da je postojeći model kojim Grad sufinancira njihove predškolske ustanove najbolji u Hrvatskoj te da će se rad gradskih, privatnih i vjerskih vrtića – svih 122 koliko ih je u sustavu – standardizirano pratiti pod jednakim uvjetima

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima je danas u Gradskoj upravi održao sastanak s predstavnicima privatnih i vjerskih vrtića nakon što su mu se roditelji u otvorenom pismu pobunili protiv prijedloga o sufinanciranju tih vrtića. Tim bi prijedlogom, Grad djeci plaćao samo vrijeme provedeno u vrtiću, odnosno, za sve dane kad su izostali odbio bi se sufinancirani dio.

Roditelji okupljeni u inicijativi „Roditelji zajedno“ smatraju da se tim prijedlogom izravno diskriminira njihovu djecu iako već plaćaju mnogo skuplju cijenu predškolskog odgoja nego u gradskim vrtićima u koje zbog prevelikog broja djece i premalih kapaciteta nisu uspjeli upisati djecu. Roditelji stoga ističu da se ne radi o luksuzu, nego o nužnosti kojoj su morali pribjeći žele li da njihova djeca pohađaju vrtić.

Na sastanku s ravnateljima i osnivačima privatnih i vjerskih vrtića zaključeno je da je postojeći model kojim Grad sufinancira njihove predškolske ustanove najbolji u Hrvatskoj te da će se rad gradskih, privatnih i vjerskih vrtića – svih 122 koliko ih je u sustavu – standardizirano pratiti pod jednakim uvjetima.

Gradonačelnik Bandić je zaključio da u sustavu sufinanciranja od Grada Zagreba ne postoje razlozi za dodatnim financijskim opterećenjem roditelja. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni