Sudionicima PIF-a uručena priznanja

Sudionicima PIF-a uručena priznanja

Podsjetimo, PIF se u Zagrebu održava od 16. do 22. rujna, a na njemu sudjeluje 16 kazališta iz sedam zemalja

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u palači Dverce u ponedjeljak ugostio sudionike i predstavnike 50. međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF.

Čestitajući im na još jednome uspješno organiziranome Festivalu, gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo kvalitetnim predstavama, izložbama i radionicama za djecu i odrasle, a koje svake godine potkraj ljeta, punih sedam dana oplemenjuju zagrebačke ulice i kazališta.

»Grad Zagreb već dugi niz godina, a tako će biti i nadalje, prepoznaje važnost ovog Festivala te svojim doprinosom omogućava susrete kazalištaraca iz različitih lutkarskih tradicija«, naglasio je gradonačelnik te je posebno zahvalio organizatorima: Kulturnomu centru Travno i urednici službenog programa ovogodišnjeg PIF-a doc. dr. sc Liviji Kroflin na odabiru trenutačno najboljih europskih, regionalnih i svjetskih lutkarskih ostvarenja.

U ime PIF-a, Josip Forjan, ravnatelj Kulturnog centra Travno je svima zahvalio te je zajedno s gradonačelnikom podijelio priznanja sudionicima Festivala na kojem osim hrvatskih sudjeluju kazališta iz Crne Gore, Kine, Norveške, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Slovenije.

Podsjetimo, PIF se u Zagrebu održava od 16. do 22. rujna, a na njemu sudjeluje 16 kazališta iz sedam zemalja. Oko 200 lutkara, glumaca i umjetnika će izvesti 19 lutkarskih predstava, a organizatori su pripremili i 44 popratnih programa. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni