Sud odgodio predaju kina Europa Gradu Zagrebu

Sud odgodio predaju kina Europa Gradu Zagrebu

Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj UO ZFF nije dužan napustiti prostor kina do pravomoćnog okončanja parničkog postupka ili drugačije odluke suda

Trgovački sud u Zagrebu je 31. svibnja donio privremenu mjeru prema kojoj se Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival i tvrtci Propeler film d.o.o. dozvoljava da do daljnjeg korite prostor kina Europa. Odluka je donesena je upravo na dan kad su navedeni korisnici kojima je istekao Ugovor o zakupu trebali vratiti ključeve od ispražnjenog kina njegovom vlasniku – Gradu Zagrebu, ali je u međuvremenu protiv vlasnika podnesena sudska tužba.

UO ZFF je podigao je tužbu protiv Grada Zagreba radi davanja pisane ponude za sklapanje novog Ugovora o zakupu, nakon što su im, kako tvrde, višetjedni pokušaji stupanja u kontakt s predstavnicima Grada završili neuspjehom.

Tužba se temelji na zakonskoj odredbi prema kojoj zakupodavac ima obvezu dati ponudu za sklapanje novog ugovora postojećem zakupniku, ako je on ispunjavao svoje obveze u razdoblju upravljanja prostorom. U odluci Trgovačkog suda se da je zakupac u roku podnio zahtjev za produženjem zakupa na koji je Grad bio dužan odgovoriti najkasnije 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor o zakupu sklopljen, dakle do 1. ožujka ove godine, odnosno do 28. veljače, što Grad nije učinio.

Dan nakon što je održana posljednja projekcija u kinu, netom prije završetka selidbe iz prostora, Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj UO ZFF nije dužan napustiti prostor kina do pravomoćnog okončanja parničkog postupka ili drugačije odluke suda.

Iz UO ZFF a su priopćili kako se nadaju da će u narednom razdoblju periodu uspjeti uspostaviti dijalog s Gradom i pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane, a ponajviše za građane Zagreba i publiku kina Europa. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni