Subvencije za rode

Subvencije za rode

Obavještavaju se vlasnici i korisnici objekata s gnijezdom bijele rode da od 13. lipnja djelatnici Javne ustanove započinju s terenskim obilaskom Zagrebačke županije. Jednokratna godišnja naknada za gnijezdo bijele rode na objektu iznosi 700 kuna po gnijezdu

Iako su bijele rode već neko vrijeme stigle na naša područja iz dalekih južnih krajeva, dani roda u Zagrebačkoj županiji su pred nama. Budući je i ove godine Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije osigurala je 200 prstenova za obilježavanje mladih roda, u petak 13. lipnja, uz pomoć HEP-a, ornitolozi Luka Basrek i Luka Jurinović prstenovat će ptiće bijelih roda u Donjoj Zdenčini i Donjoj Kupčini te na području Vrbovca, Male Ostrne i istočnog dijela županije. Donja Kupčina i Donja Zdenčina često se nazivaju ”sela roda” Zagrebačke županije pa će u sklopu Lipanjskih susreta u organizaciji Udruge ”Zdenčina 1562” dana 19. lipnja od 14 sati ispred stare škole u Zdenčini krenuti biciklistički pohod stazom “Od sela roda do sela roda” . Također, sredinom lipnja započinje drugi monitoring bijelih roda u sklopu međunarodnog prebrojavanja bijele rode koje se u 2014. godini provodi u cijeloj Europi.

Kako su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije potpisali ugovor o nastavku projekta ,,Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) u 2014. godini ”, obavještavaju se vlasnici i korisnici objekata s gnijezdom bijele rode da od 13. lipnja djelatnici Javne ustanove započinju s terenskim obilaskom Zagrebačke županije. Jednokratna godišnja naknada za gnijezdo bijele rode na objektu iznosi 700 kuna po gnijezdu, a sredstva su osigurali Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za ostvarivanje naknade u projektu ,,Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) u 2014. godini ” potrebna je slijedeća dokumentacija:

–             izjava – ispuniti i potpisati (preuzeti na www.priroda-zagrebacka.hr ili direktno kod djelatnika Javne ustanove prilikom terenskog obilaska)

–             preslika osobne iskaznice

–             preslika vlasničkog lista ili drugog dokumenta kojim se dokazuj vlasništvo/korištenje objekta na kojem je gnijezdo bijele rode

–             preslika broja tekućeg računa (IBAN)

Izjavu i ostalu dokumentaciju dostaviti na adresu:

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije

151. samoborske brigade HV 1

10430 Samobor

Za ostale informacije kontaktirati Javnu ustanovu na tel. 6111-552 ili e-mail: info@priroda-zagrebacka.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni