Subvencije za inovacije u proizvodnji i uvođenje standarda kvalitete

 Navedeni natječaji vrijedni 635.000 kuna otvoreni su do 31. listopada ove godine

 Zagrebačka županija dodijelit će 300.000 kuna subvencija za uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, 185.000 kuna za uvođenje inovacija u proizvodnju te 150.000 kuna za cjeloživotno učenje zaposlenih. Navedeni natječaji vrijedni 635.000 kuna otvoreni su do 31. listopada ove godine.

 Na sva tri navedena natječaja mogu se javiti subjekti malog gospodarstva koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije, imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme i u prethodnoj kalendarskoj godini su poslovali pozitivno. Dodatno, za subvenciju za uvođenje inovacija u proizvodnju subjekti malog gospodarstva moraju pokretati proizvodnju inovativnih proizvoda ili primjenu novih rješenja, procesa i postupaka za koje su jedini nositelji prava korištenja.

Subvencije za uvođenje standarda kvalitete i certificiranja mogu se koristiti za konzultantske usluge ili edukaciju kod uvođenja sustava kvalitete, certificiranje sustava, recertificiranje sustava, certificiranje proizvoda te troškove stjecanja prava uporabe znakova kvalitete. Maksimalni iznos subvencije iznosi 20.000 kuna.

Subvencije za uvođenje inovacija u proizvodnju mogu se koristiti za troškove zaštite intelektualnog vlasništva te za izradu ili nabavu naprava, alata, opreme i računalnih programa neophodnih za uvođenje inovacije u proizvodnju itd. Maksimalni iznos subvencije iznosi 35.000 kuna.

Subvencije za cjeloživotno učenje zaposlenih mogu se koristiti za troškove obrazovanja vlasnika i zaposlenih na neodređeno vrijeme i to za obrazovanje u vezi s osnovnom djelatnosti subjekta malog gospodarstva, informatičko obrazovanje te učenje stranih jezika. Maksimalni iznos subvencije koju može ostvariti pojedini korisnik iznosi 10.000 kuna.

Inače, Zagrebačka županija će temeljem javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2012. godinu dodijeliti 2.035.000 kuna. Subvencije za uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, uvođenje inovacija u proizvodnju te cjeloživotno učenje zaposlenih tri su od devet mjera koje se sufinanciraju u ovoj godini.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 31. listopada 2012. godine. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr. Popunjeni obrasci za prijavu programa te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, PP 974, 10001 Zagreb. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni