Studentske domove obnavljat će Todorićeva tvrtka

Studentske domove obnavljat će Todorićeva tvrtka

Prvi natječaj je poništen jer cijene i uvjeti koje su nudili izvođači nisu odgovarali SC-u pa je na kraju sve dogovoreno izravnim pregovorima s tvrtkom koju je prije dvije godine umalo ugašena

Obnova studentskih domova Cvjetno naselje i Stjepan Radić konačno bi trebala početi jer je sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović donio odluku da se nakon propale javne nabave, posao preuređenja vrijedan 285 milijuna kuna, nakon izravnih pregovora dodijeli tvrtki Projektgradnja Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, otkriva tportal.

Prvi natječaj je poništen jer cijene i uvjeti koje su nudili izvođači nisu odgovarali SC-u pa je na kraju sve dogovoreno izravnim pregovorima s tvrtkom koju je prije dvije godine umalo ugašena.

Naime, tri Agrokorove tvrtke – Konzum, Belje i Vupik pretvorile su svoja potraživanja u vlasničke udjele u temeljnom kapitalu Projektgradnje, tada u vlasništvu Željka Čigure, i stekle 54 posto vlasništva. U predstečajnoj nagodbi utvrdilo se i da je Todorić Čiguru izdašno kreditirao kroz neosigurane zajmove pa je na kraju udio koncerna Agrokor završio na 67 posto vlasništva u slavonskobrodskoj tvrtki.

Nakon što je 29. lipnja zaključeno da prispjele ponude ne zadovoljavaju, natječaj se poništio 16. srpnja. Već tada sat je otkucavao nove troškove za državu, koja za vrijeme obnove pomaže studentima s 400 kuna mjesečno, pa se zbog žurnosti, jer više nije bilo vremena za novi natječaj kod kojeg je postojala opasnost da se ponovi isto, SC upustio u pregovarački postupak javne nabave, bez prethodne objave, s jednim gospodarskim subjektom.

Podsjećamo, obnova domova financira se s 220 milijuna kuna iz strukturnih fondova EU, dok ostatak pokrivaju Ministarstvo znanosti i Fond za zaštitu okoliša. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni