Studentska akcija „Nepotrebno je nekome potrebno“

Studentska akcija „Nepotrebno je nekome potrebno“

Fokus je stavljen na djecu i mlade kojima je potreban elementarni školski pribor poput bilježnica, olovaka, bojica, ravnala i sličnog

Studentska udruga eSTUDENT organizira projekt „Nepotrebno je nekome potrebno“. Riječ je o projektu humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja školskog pribora za djecu u Hrvatskoj i Africi. Sav školski pribor može se donirati do 16. ožujka na Ekonomskom, Učiteljskom, Građevinskom te na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Također će se održati i predavanje “Krug ljubavi- naša priča” udruge “Krug ljubavi” 12. ožujka 2018. u 17: 00 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U petoj godini održavanja projekta „Nepotrebno je nekome potrebno“, fokus je stavljen na djecu i mlade kojima je potreban elementarni školski pribor poput bilježnica, olovaka, bojica, ravnala i sličnog. Dio prikupljenog pribora donirat će se djeci u Africi preko udruge Krug ljubavi, dok će drugi dio prikupljenog školskog pribora biti doniran bolnici Srebrnjak u Zagrebu. Udruga Krug ljubavi je humanitarna organizacija koja pomaže siromašnoj djeci diljem svijeta pružajući im mogućnost obrazovanja, potreban školski pribor, medicinsku pomoć i slično.

„Nepotrebno je nekome potrebno“ projekt je humanitarne naravi čiji je glavni cilj prikupiti materijalne potrepštine koje ljudima više nisu potrebne te ih donirati udrugama i domovima kojima to može značiti mnogo. Osim prikupljanja stvari, cilj projekta je i poticati studente i mlade ljude da sudjeluju u humanitarnim akcijama jer i najmanja sitnica nekome može puno značiti.

Sudjelovanjem u ovom projektu možeš uljepšati školovanje djeci kojima je to zaista potrebno. Rijetko razmišljamo kako je drugima dok je nama dobro. Sa željom da to promijenimo, potičemo te da učiniš nešto za one najmanje kako bi im školski dani ostali u lijepom sjećanju. Sitnice su te koje čine velika djela. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni