Studenti osudili “akademsko nepoštenje” na zagrebačkom sveučilištu

Studenti osudili “akademsko nepoštenje” na zagrebačkom sveučilištu

Na ogradi na Sveučilišta u Zagrebu u utorak je osvanula izložba s fotografijama članova Rektorskog zbora zagrebačkog sveučilišta.

Studenti ispred inicijative “Studenti govore” zatražili su oštru osudu njegovih članova Senata zbog najnovijeg primjera akademskog nepoštenja na Sveučilištu u Zagrebu – Strateškog plana koji su Hrvatski studiji prepisali od Fakulteta političkih znanosti.

Ovom izložbom/akcijom ispred rektorata, studenti žele ukazati na nedostatak društvene odgovornosti na Sveučilištu te smatraju kako je na članovima Senata odgovornost zastupanja i provođenja demokratskih vrijednosti i kvalitete obrazovanja zagrebačkom sveučilištu.

Prosvjedna akcija održava se nešto više od mjesec dana prije izbora rektora zagrebačkog sveučilišta koji će biti održani 23. veljače. Za mjesto rektora kandidiraju se dosadašnji rektor prof. dr. Damir Boras s s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta i prof. dr. Damir Bakić s Matematičkog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni