Studenti medicine skupljaju darove za bolesnu djecu

Studenti medicine skupljaju darove za bolesnu djecu

Studentski sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagreb aktivni su u mnogim projektima među kojima se ističe projekt “Neka Božić bude sladak”.

Već zadnjih nekoliko godina uspješno uveseljavaju djecu koja, nažalost, božićne praznike moraju provesti u bolnici tako što s njima provode nekoliko sati po odjelima pjevajući božićne pjesme, plešući i dijeleći poklone koje su pripremili.

Pokloni koje dijele i pakiraju se razne donacija koji im tvrtke i fizičke osobe velikodušno doniraju. Bez donacija ovaj projekt nije moguć. Nadaju se da će putem ove akcije skupiti dovoljno darova koje bi podijelili djeci u zagrebačkim, a ovisno o broju donacija i općim bolnicama izvan Zagreba.

Neke od ideja za poklone su: slatkiši, grickalice, slikovnice, knjige, bojanke, školski pribor, higijenske potrepštine za djecu, igračke za bebe, crtići… Za stariju djecu idealni bi bili pokloni poput kozmetike, šminke, odjeće, slušalica, prijenosnih punjača, filmova i sl.

Prihvaćaju bilo koji oblik materijalne donacije jer pacijenata ima mnogo i raznih su dobi, od novorođenčadi do 18-godišnjaka.

Donacije se mogu predati osobno u šarene kutije na Medicinskom fakultetu (Šalata 3), Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar (Rockfellerova 4), i na KBC-u Rebro Istočni i Edukacijski centar (Kišpatićeva 12) ili u dogovoru sa studentima putem e-pošte studentskasekcijazapedijatriju@gmail.com ili telefona:

  • Ana Ćorić 098 931 1778
  • Ana Smajo 099 444 0844
  • Dora Bulić 091 622 9438
  • Nika Mikelin 091 160 4266
  • Petra Ivančić 098 985 1871
  • Vana Vukić 095 395 4909.

Sav trud i rad isplati se kada vidimo osmijehe na dječjim licima jer tada znamo da smo uspjeli u svojem naumu, poručuju studenti-humanitarci. (ZG-m)