Studenti medicine darovima žele uljepšati boravak djeci u bolnicama

Studenti medicine darovima žele uljepšati boravak djeci u bolnicama

U predblagdansko vrijeme Studentska sekcija za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira dobrotvornu akciju prikupljanja darova za djecu na bolničkom liječenju.

Riječ je o 500-tinjak djece na pedijatrijskim odjelima KBC-a Zagreb, KBC-a Sestre milosrdnice, Klinike za dječje bolesti Zagreb, Dječje bolnice Srebrnjak, Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak te Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Humanom akcijom studenti medicine žele barem malo djeci uljepšati trenutke boravaka u zagrebačkim bolnicama te im pokazati da misle da njih. Članovi, ujedno i voditelji Studentske sekcije za pedijatriju koji i u teškim vremenima zbog pandemije bolesti COVID-19 imaju veliko srce za male pacijente su studenti Dora Bulić, Marta Grgat, Matija Horvat, Stela Hrkač, Lea Huić, Lidija Hunjet i Lana Ivanišević.

„Skupljamo poklone za sve uzraste, dakle od 0 do 18 godina i to može biti stvarno svašta: od potrepština za bebe, igračaka za vrlo malu djecu, za nešto veću djecu i tinejdžere, društvene igre i slikovnice…. Mi onda te darove sortiramo po dobi. Pakiramo paketiće tako da sva djeca dobiju dar iste veličine. Zbog higijenskih razloga prikupljamo samo nove stvari”, ispričali su za ZG-magazin voditelji Studentske sekcije za pedijatriju.

Inače, već nekoliko godina Pedijatrijska sekcija organizira slične akcije koje uključuju odlazak studenata na bolničke odjele gdje djeci uručuju poklone i uveseljavaju ih božićnim pjesmama.

„Ove godine naš dolazak na odjele zbog bolesti COVID-19 nažalost nije moguć i bili smo svjesni da će sama akcija prikupljanja biti teža, ali smo upravo zbog nastale situacije odlučili da akciju pod svaku cijenu održimo te da pokloni ove godine budu još bolji i da ih dobije što više djece“, istaknuli su studenti.

U akciju se vrijednim donacijama uključio trgovački lanac Kaufland.

„Rado smo podržali ovu hvalevrijednu akciju studenata Medicinskog fakulteta kako bi i ove godine božićni darovi stigli do svakog djeteta koje će Božić provesti u jednoj od zagrebačkih bolnica. Djeca su u fokusu Kauflandove društveno-odgovorne strategije pa nije bilo mnogo dvojbe kad su nam se javili studenti koji se i sami školuju za liječenje najmlađih”, rekla je za ZG-magazin Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu. Naglasila je kako se u Kauflandu nadaju da će svi u ovoj akciji skupljeni darovi razveseliti najmlađe te da će im boravak u bolnici biti što kraći i bezbolniji.

Građani koji žele malim pacijentima uljepšati ovaj Božić mogu donirati, igračke, slikovnice, slatkiše i novac. Darove mogu ostaviti u kutijama koje su označene plakatom Studentske sekcije za pedijatriju, a nalaze se u studentskim domovima, Lašćina, Cvjetno, Ante Starčević i Stjepan Radić.

Novčana sredstva se mogu na račun IBAN: HR 8423400091110024619 Sveučilište u Zagrebu Medicinski fakultet Šalata 3, 10 000 Zagreb.

Detalji o uplati mogu se naći i na Facebook stranici Studentske sekcije za pedijatriju https://www.facebook.com/sspedijatrija. Iz Studentske sekcije za pedijatriju su poručili da će prikupljeni novac iskoristiti za dodatnu kupovinu poklona, primjerice ukoliko nedostaje poklona za određenu dobnu skupinu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni