Strossmayerovo šetalište – rupa do rupe

Strossmayerovo šetalište – rupa do rupe

Zagreb iz godine u godinu postaje sve popularnije odredište turista; lani je predložen za jednu od 20-ak najpoželjnijih destinacija u Europi, početkom godine proglašen je najboljom božićnom destinacijom u Europi, a naš park Maksimir uvršten je na listu najljepših parkova Europe … No jedan od zagrebačkih dragulja i obavezna lokacija za turistički obilazak jest Gornji grad, a dio njegovih znamenitosti, poput uspinjače i kule Lotrščak smješten je uz samo Strossmayerovo šetalište, omiljeno mjesto za razgledavanje Zagreba i snimanje panoramskih fotografija.

strossmayerovo_s_rupeA Strossmayerovo šetalište već je podulje u nezavidnom stanju. Na dijelu šetališta na zapadnoj strani već dugo nedostaju kamene kocke pa se stvorio krater koji predstavlja opasnost za prolaznike. Osim toga podloga je postala grbava i skliska je kad je mokro. Malo iznad toga na asfaltiranom dijelu šetališta krateri su također prisutni na nekoliko mjesta. To zacijelo nije slika grada kakvu želimo odaslati turistima, a nisu je zaslužili ni naši (su)građani.

strossmayerovo_s_daskeNameće se pitanje zar se nije moglo malo »popeglati« i Strossmyerovo šetalište dok se primjerice ljetos radilo na uređenju obližnjeg tunela Grič? Jednako se nameće i zaključak da nitko od predstavnika gradske vlasti (a pogotovo onih drugih lociranih tek nešto iznad njih) ne dolazi u gradski zastupnički dom cipelcugom. Inače bi primijetili, a vjerojatno i utjecali da se to promijeni. A valjda ne ispada da je za one koji su ih birali šetalište u dovoljno dobrom stanju? (B. J.)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni